Erberling Judit könyvei- NewLine Kiadó

Sziasztok! Mai bejegyzésemben Erberling Judit – Szirmok című verseskötetéről hoztam ajánlót, mely a NewLine Kiadó gondozásában jelent meg. A moly.hu oldalon indult útjára, mint utazókönyv, így jelentkeztem, hogy legyen lehetőségem így elolvasni.

Fülszöveg:

A Szirmok bájos, nőies külsejével hívogatja az olvasót, azonban a női lélek mélye nem mindig olyan bársonyos, mint a lehulló virágszirmok… Az élet egy átmenet, minden elmúlik, a bú és az öröm is, csak rajtunk múlik, hogy melyik része ragad meg bennünket jobban.
A kötet a természet, az ünnepek, az álmok és az érzések – legyenek azok akár pozitívak, akár negatívak – köré gyűjti a verseket kis csokrokba, ahogy a szél is olykor kisebb kupacokba fújja a lehullott virágszirmokat.

Szálljunk együtt szirmokként a gondolatok szárnyán!


Véleményem:

A borító letisztult, egyszerű, igényes, nekem tetszik. Leginkább ez keltette fel a figyelmem, illetve az írónő első Vers a tengerben című verseskötetét szintén utazókönyvként olvastam, ami szintén nagyon tetszett. Erről a bejegyzés végén szúrok be egy rövid véleményt.

Az írónő 5 részre szedte szét ezt a kötetet. A részek a Teremtés, Álom, Ünnepek, Érzések, Üvöltés címeket kapták. Minden részben megtaláltam a nekem tetsző verset, mely a kedvencem lett.

Szó lesz az évszakokról, természetről, Ady Endre is említésre kerül, ezenkívül az elmúlás, különböző érzelmek, az idő múlása, a gyász, halál, múlandóság is. Mindezek mellett a család, a magány, a szerelem, a szakítás is bele lett szőve a Szirmok verseskötetbe. Az ötödik részben található meg a kötet címadó verse. Ez a rész már szomorúbb hangvételű, mint az előzőek voltak. Kicsit aktuálisabb, mivel a járványról is szó esik. Visszaemlékezéseket tartalmaz, emellett szó esik a kirekesztésről, a jövőről általánosságban és egy szebb jövő reményében.

Olvasmányos, gyorsan olvasós kötet volt számomra, mely kiszakított a mindennapok mókuskerekéből. Örültem, hogy olvashattam, mert nagyon érzelem dús, érzelmeket kiváltó írásokat tartalmaz. Jól felépített, igényes kötet.


Ha felkeltettem érdeklődésed, akkor az alábbi linken tudsz jobban utánanézni a könyvnek.

moly.hu: https://moly.hu/konyvek/erberling-judit-szirmok


Vers a tengerben

Fülszöveg:

Erberling Judit első verseskötete igazán hű a címéhez. Hiszen, ahogy a tenger is végtelen, úgy végtelen az emberek lelkének mélye is. A Vers a tengerben pedig egy-egy versnyi bepillantást enged a lélek és a gondolatok végtelenségébe.

S ahogy olykor a lélek is összegabalyodik és különböző mintákba, formákba rendeződik, úgy ebben a kötetben is, nem szabályos témákra bontva követik egymást a versek.

Izgalmas utazás a gondolatok világában.

Vélemény

Nagyon örültem, hogy jelentkeztem rá, mert már a megjelenéskor szemeztem a kötettel. Jó volt így olvasni, csak úgy, mint az előző utazó könyvek esetében. Bár itt azzal a különlegességgel szembesültem, hogy az előttem olvasók üzenetet hagytak a könyvben, illetve a Erberling Judit is írt az olvasóinak egy kis üzenetet. Ezáltal még hangulatosabbá tették a kötetet.

Nagyon szép, és igényes kiadás lett, imádom a borítóját. Egy kedvenc lett anno számomra.

Nem sűrűn olvasok verseket, de amikor van lehetőségem, nyitok efelé S műfaj felé is. Örülök, hogy olvashattam, mert ezáltal jobban megismertem az írónőt és az írói stílusát is. Voltak versek, amelyek jobban tetszettek, közelebb álltak hozzám, jobban megérintettek, emellett voltak olyanok is, amelyek kevésbé. Összességében nem bántam meg, hogy jelentkeztem rá és elolvastam.


Ha felkeltettem érdeklődésed, akkor az alábbi linken tudsz jobban utánanézni a könyvnek.

moly.hu:  https://moly.hu/konyvek/erberling-judit-vers-a-tengerben

webshop: https://shop.newlinekiado.hu/shop_search.php?complex=ok&search=erberling+judit&type=2&subcat=0&in_what=10110010&min_price=&max_price=

instagram: https://www.instagram.com/erberlingjudit/
https://www.instagram.com/judyt_olvasosarok/
https://www.instagram.com/newlinekiado/

facebook: https://www.facebook.com/erberlingjuditversei
https://www.facebook.com/newlinekiado

TikTok: https://www.tiktok.com/@newlinekiado

Hozzászólás