Nicola May – Találkozzunk az öböl partján (Cockleberry Bay 2.) – Pioneer Books

Sziasztok! Mai bejegyzésemben az utolsó nyaraláson olvasott könyvről írt véleményemet olvashatjátok. Ez nem más, mint a Pioneer Books gondozásában megjelent Nicola May: Találkozzunk az öböl partján c. kötetről lesz szó, mely a Cockleberry Bay sorozat második része.

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harcolj meg a boldogságért – akkor is, ha saját magadat kell legyőznöd érte

Friss házasként és egy jól menő boltocska, illetve Virsli, a tacsi tulajdonosaként Rosa Smith nem is kívánhatna többet. Ám az élet természetesen nem ennyire egyszerű. Férje, Josh folyton Londonban van, és a féltékenységével és magányával küzdő Rosa visszatér régi rossz szokásaihoz. Egy részeg éjszaka után arra sem emlékszik, hogy megcsalta-e a férjét vagy sem, és Josh végleg Londonba költözik.
Rosának legnagyobb ellenfelével, saját magával kell szembenéznie, hogy megmentse nehezen felépített életét, és közben az orrukat mindenbe beleütő helyiekkel és egy rejtélyes tűzesettel is meg kell küzdenie. Megtalálja vajon Rosa önmagát és boldogságát az öböl partján?

Az elsöprő sikerű Apró bolt az öböl partján folytatásában Nicola May az önmagunkhoz vezető, buktatókkal teli úton kalauzolja végig hőseit és az olvasókat.


Véleményem:

[…] nem baj, ha néha nincs minden rendben

A kötet borítója fantasztikus, de ezt már az első résznél is elmondtam. Kiváló nyári olvasmány, csak úgy, mint az Apró bolt az öböl partján volt. Ezt is a tengerparton olvastam, így még jobb volt az élmény.

Pioneer Books gondozásában jelent meg idén, a Cockleberry Bay sorozatának második részeként. Alig várom, hogy folytathassam az sorozatot, ami nemsokára megjelenik (október 26.). Aminek már most nagyon tetszik a borítója.

A történet ott folytatódik, ahol az Apró bolt az öböl partján kötet véget ért. Ennek a történetnek is az első részből már megismert Rosa a főszereplője, aki friss házasságban él párjával, és Virsli nevű kutyájukkal. A sorozat kezdő kötetében megörökölt bolt nagyon jól megy, ám a boldogságra árnyék vetül. Josh, a főszereplő férje Londonban dolgozik és csak hétvégente jár haza a feleségéhez, ami a későbbiekben a bonyodalmak egyik okozója lesz. Josh és az egyik helyi lakos beszélgetésének tanúja lesz Rosa, akire nagyon is jellemző a féltékenység. Ez lesz az a jelenet, amely elindítja a lavinát. De, hogy mi is lesz, azt majd megtudjátok, ha elolvassátok a könyvet.

– Az élet arra való, hogy éljünk, […]

Titkok, cselszövés, szerelem, féltékenység, magányosság, függőség, barátok, család. Ezek mind megjelennek a történet során. Csupa izgalom, kellően romantikus és humoros, érzelmekben és fordulatokban gazdag mű. A humorosabb részek között azért akadt, olyan jelenet, amely eléggé kiábrándító lett számomra. A barátság, a család nagyon fontos helyet kapott a történet során. Ugyanakkor a legfontosabb mégis elfogadni saját magunkat, és belátni, hogy függők vagyunk és ezen változtatni.

[…] az élet néha rohadt nagy pofonokat tud adni.

A már megismert karaktereket ebben a részben még jobban megismerhettem, és megszerethettem. Már amelyiküket lehetett. Természetesen voltak szereplők, akikre ez kevésbé igaz. Rosa személye, a függőséget tekintve kissé unszimpatikus, kiábrándító lett, de a kötet végére egyfajta jellemfejlődésen ment keresztül, ami nekem nagyon tetszett.

Azon kívül, hogy egy könnyed chick lit történet, fontos mondanivalója volt, amiről úgymond jó volt olvasni, még ha nem is egy könnyű téma. A könyv olvasmányos stílusban íródott, éppen ezért gyorsan lehetett haladni a történettel. Kellemes hangvételű, kellően humoros kötet. Azon olvasóknak ajánlom, akik olvasták már az első részt, mert mielőtt ebbe belekezdenél, olvasd el az Apró bolt az öböl partján című könyvet, összefüggenek. Szerintem nem lett annyira függővéges, ugyanakkor várni fogod a folytatást (én várom)! Ha szereted a könnyed chick lit történeteket, akkor ezt is szeretni fogod. Jó szívvel ajánlom, akár bekuckózós hűvös, esti időszakra is, ha csak egy kicsit ki szeretnél szakadni a monotonitásból, ezzel a könnyvel eljuthatsz a kedvelt angliai Cockleberry Bay helyszínére.

Kedvenc idézeteim:

Nem a magasságtól félsz, hanem a zuhanástól.
Nem a sötétségtől félsz, hanem attól, ami benne rejtőzik.
Nem a tengertől félsz, hanem a fulladástól.
[…]
– Nem a szeretettől félsz, hanem attól, hogy viszontszeretnek.

209. oldal – 37.fejezet

A helyét az tette tökéletessé, hogy teljes mértékben kutyabarát volt. A kávézó bohémsága megfelelt Rosa ízlésének, ugyanis a polcokat tengerparti témájú apróságok díszítették, ráadásul mindenhol különféle könyvek sorakoztak, előttük ütött-kopott tábla: Vegyél, vigyél, olvass!

57. oldal – 9.fejezet

– Jól van, csajszi, tarts ki! Nemsokára itt a mentő, én pedig eleget figyeltem Sir David Attenborough-t ahhoz, hogy addig túléljünk valahogy.
– Aú! Ez most… annyira… nem vicces… – zihált Titch, akinek már verejték csillogott a homlokán.

10.oldal – Előszó

Ha felkeltettem érdeklődésed, akkor az alábbi linken tudsz jobban utánanézni a könyvnek. Az előző rész, Apró bolt az öböl partján c. kötetről itt olvashattok bővebben:

moly.hu: https://moly.hu/konyvek/nicola-may-talalkozzunk-az-obol-partjan

webshop: https://pioneerbooks.hu/konyv/regeny/romantikus/nicola-may/talalkozzunk-az-obol-partjan/

instagram: https://www.instagram.com/pioneer_books/

facebook: https://www.facebook.com/pioneerbooks

Hozzászólás