Nicola May – Apró bolt az öböl partján – Pioneer Books

Sziasztok! Mai bejegyzésemben egy még nyáron olvasott könyvről hoztam el a véleményem. Repüljünk vissza együtt a napos, meleg időszakba. A kötet 2022-ben látott napvilágot, a Pioneer Books gondozásában, ez pedig nem más, mint Nicola May – Apró bolt az öböl partján címet kapta. Nekem nagyon tetszett a könyv.

Tartalom

Rosa ​Larkinnak nem igazán jön be a londoni élet: épp kirúgták, és nincs más társa az életben, mint Virsli, az izgága törpetacskó, és főbérlője, a nemtörődöm Josh. Nem csoda hát, hogy a huszonöt éves lány azonnal megragadja az alkalmat, amikor derült égből villámcsapásként megörököl egy kis sarki boltot az angol tengerparton. Titokzatos jótevőjének csak egyetlen feltétele van: Rosa nem adhatja el az örökséget.

Rosa így Virsli társaságában a festői szépségű Cockleberry Baybe utazik, hogy mindenféle tapasztalat nélkül felvirágoztassa a lerobbant üzletet. Közben megismerkedik a kicsi tengerparti közösség fura figuráival, és hódolója is akad bőven, legyen szó akár egy szexi vízvezeték-szerelőről, egy minden hájjal megkent újságíróról, avagy egy jóképű rögbijátékosról. De vajon mindenki az ő javát akarja a faluban, vagy akadnak olyanok, akik a kudarcának örülnének? No és ki lehetett a titokzatos jótevője, aki mintha a síron túlról is figyelné őt?
A váratlan események forgatagába került Rosa rengeteget tanul az életről és önmagáról, és talán végre fény derül származása titkára is.
A népszerű brit romantikus írónő, Nicola May humorral és érzelemmel teli regénye ideális olvasmány Milly Johnson és Carole Matthews könyvei, illetve a Doc Martin tévésorozat rajongói számára.


Véleményem

A kötet borítója fantasztikus, nagyon tetszik. A történet pedig igazi nyári olvasmány volt. Hozzátenném, pont egy öböl partján olvastam.

A Pioneer Books gondozásában jelent meg ez a kötet 2022-ben, a Cockleberry Bay sorozatának első részeként. Már alig várom, hogy kijöjjön a folytatás és olvashassam.

Rosa Larkin a főszereplő, akit éppen kirúgtak a londoni munkahelyéről, nincs senkije, csak egy kutyája, akit anno megmentett a gazdájától és a Virsli nevet kapta. Rajta kívül még Josh személye játszik szerepet a lány életébe, akit egy nemtörődöm főbérlőként ismerünk meg.

Egy rejtélyes személynek köszönhetően Rosa megörökli a sarki kisboltot Cockleberry Bay-en, amely fontos színhelye lesz a könyvnek. Az események majdhogynem egésze itt játszódik. Vajon ki ez a titokzatos jóakaró? Megismerjük a falucska lakóit, szokásait. Titkok, melyekre később fény derül.

Számomra ez a történet nagyon izgalmas, egy percre sem tudtam letenni, annyira pörögtek az események. Tele van érzelmekkel a kötet, amelyek közül sokat én is átéltem olvasás közben. Az érzelmeken kívül megannyi titokkal, rejtéllyel kerülhetünk szembe. Ezek voltak a mozgatórugói annak, hogy folytassam az olvasást, emiatt nem tudtam letenni. Minden ködös információra fény derül a kötet végén.

Megannyi vidám pillanat is helyet kapott a sok szomorú között. Ez a kettő kompenzálta egymást. A falu lakói nem hazudtolták meg magukat, megmosolyogtatott a sok-sok pletyka, amit szőttek az új lakóról és még a régiekről is. E téren visszaköszönt a falusi élet. 🙂 A humor és az érzelmek tömkelege jelen van a történet során

Éppen ezért mondom azt, hogy minden karakter szerethető volt, még azok is, akik végül nem lettek szimpatikusok számomra. Ezektől lettek emberiek a szereplők, mert igenis nekik is vannak hibáik és ezekkel együtt lettek megalkotva. Volt olyan karakter, akit félreismertem, csalódtam benne.

Rosa, aki árva volt egész életében, nem tud semmit a szüleiről. Éppen ezért fontos szerepet kap az árvaság is. A lány jelleme sokat fog fejlődni az események során. Sok mindent meg fog tanulni a történet során, nem csak magáról, hanem az életről is. Talán a származására is fény derül a végére.

Több fontos témát érint, fontos mondanivalót rejt a sorok között az irónő. Ilyenek a barátság, hogy ki is az, akire igazából számíthatunk a bajban. Sok szerepet kapott a barátság, nem csak férfi-nő közötti, hanem nő-nő között is, még a korosztály is változó volt.

Legjobban az tetszett, hogy Virslire mindig lehetett számítani, Ő mindig ott volt Rosanak. A gazdája pedig szinte úgy viselkedett vele, mintha a gyereke lett volna. Igen, egy kutya az ember legjobb barátja, társa egy életen át, a jó törődést meghálálja. (Tapasztalatból írom, mert nővérem és a kutyája az élő példa előttem). Nem csak a barátság az, amit ki kell, hogy emeljek, hanem a barátságból szerelem is.

Fontos momentum a téves szerelem felismerése, elengedése és túljutni rajta. Emellé párosul a féltékenység is, mert azért ebből sem volt hiány, és talán az igaz szerelem is helyet kaphat a történet során.

A sok pozitív élmény, érzés mellett azért helyet kapnak a negatívok is. Megannyi galádságot, erőszakot is tartalmaz ez a chick lit kötet. Amilyen kis aranyos a borító és a fülszöveg, annyira rejt negatív jellemű szereplőket is. Meddig képes elmenni egy-egy szereplő, hogy véghezvigye az akaratát? Lelepleződnek a személyek és a titkokra, múltra is fény derül vajon? Olvasd el és megtudod! 🙂

Talán a legfontosabb az egy álom valóra váltása, az álom beteljesülése. De vajon sikerül megtartani a tengerparti falu sarki kisboltját megtartani és felvirágoztatni, vagy kudarcba fullad ez az egész? Ez is ki fog derülni, ha elolvassátok a könyvet.

Ajánlom mindazoknak, akik egy könnyed sztorira vágynak. Kiváló olvasmány bekuckózós napokra. Sok-sok tanulságot rejtenek a sorok. Nekem nagyon tetszett és alig várom, hogy olvashassam a folytatást.


Ha felkeltettem érdeklődésed, akkor az alábbi linken tudsz jobban utánanézni a könyvnek.

moly.hu: https://moly.hu/konyvek/nicola-may-apro-bolt-az-obol-partjan

webshop: https://pioneerbooks.hu/konyv/regeny/romantikus/nicola-may/apro-bolt-az-obol-partjan/

instagram: https://www.instagram.com/pioneer_books/

facebook: https://www.facebook.com/pioneerbooks

Egy hozzászólás

Hozzászólás